Een Typische Winterdag op Mijn Bord

Wil je raw food graag eens proberen maar weet je niet of het wel geschikt is voor je lichaamstype? Als je vreest dat raw food je lichaam te veel zal afkoelen tijdens de winter, lees dan zeker verder. Ik zal je mijn advies hierover geven & je tonen hoe mijn dagelijkse dieet er tijdens de koudere wintermaanden uitziet. Als je in een koud klimaat leeft en dag in dag uit kiest voor koude smoothies, gekoelde salades en afkoelende groenten & fruit zoals watermeloen, ananas, rode paprika… dan kan je lichaam uit balans geraken. Ik weet dat het misschien je ultieme doel is om volledig rauw leven, maar weet dat gekookte gerechten ook gezond kunnen zijn! Luister naar je lichaam en wat het nodig heeft - een volledig rauwe levensstijl is misschien niet de beste keuze voor jouw lichaamstype.

Dit is hoe mijn typische winterdag er qua voeding uit ziet:

  • ’s Morgens drink ik meerdere glazen groene smoothie, en eet ik ook nog enkele stukken vers fruit + een klein handvol amandels – allemaal op kamertemperatuur.
  • In de voormiddag drink ik meerdere koppen warme thee: groen, rooibos of kruidenthee. Dit helpt me om mijn lichaam op te warmen als het buiten koud is.
  • Als lunch drink ik meestal nog een groot glas groene smoothie en eet ik vers fruit tot ik voldaan ben. Als mijn agenda het toelaat, neem ik ook de tijd voor een grote salade. Opnieuw, alles op kamertemperatuur.
  • Tijdens de namiddag drink ik alweer enkele koppen warme thee om mijn lichaamstemperatuur stabiel te houden.
  • ’s Avonds geniet ik altijd van een grote salade met ofwel een hartig extraatje zoals deze Zuiderse Avocadosalsa of deze Verwarmende Gember-Wortelsoep, ofwel een licht gekookte maaltijd. Dat kan gekookte quinoa zijn, gestoomde zoete aardappel, gekookte linzen, gestoomde spruitjes… Ik warm alles kort op en voeg enkele minuten voor het serveren ook groenten toe zoals broccoli of asperges. Op die manier kan je genieten van een warme maaltijd mét behoud van de meeste voedingsstoffen. Het beste van beide werelden!

Door raw food te combineren met gezonde gekookte maaltijden zal het veel eenvoudiger zijn om de raw vegan levensstijl vol te houden en je energieniveau tijdens de winter te behouden. Experimenteer dus volop in de keuken en kies wat voor jou het beste aanvoelt.

Nu ben ik benieuwd naar jouw mening! Hoe zien jouw maaltijden er tijdens een typische winterdag uit? Combineer je raw food met gezonde gekookte gerechten? Ik ben heel nieuwsgierig naar jouw ervaringen, dus laat hieronder zeker een berichtje na.

Green Smoothie

Warming Carrot Ginger Soup

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Reageer op dit bericht