Groene Açai Proteïne Shake

Groene Açai Proteïne Shake

Drankjes

Toen ik raw food vijf jaar geleden pas ontdekte, waren groene smoothies een van de eerste dingen die ik probeerde. Ze zijn zo snel klaar en je kan ze zo groen of fruitig maken als je wil! Ik voeg meestal veel bladgroen toe en ook wat plantaardige proteïne. Het geeft me meer energie en langer een voldaan gevoel. Groene smoothies helpen ook om je huid te zuiveren en minder zin te hebben in zoete tussendoortjes.

Deze Groene Açai Proteïne Shake zit boordevol essentiële voedingsstoffen! Als ik tijd heb, start ik mijn morgen graag met wat yoga of een snelle HIIT workout op een lege maag, en deze shake helpt me om sneller te recupereren. De smoothie zit boordevol vezels, omega-3-vetten, proteïne en vitaminen. Wist je dat açai zelfs 10 keer meer antioxidanten bevat dan blauwe druiven? Op jouw gezondheid!

Groene Açai Proteïne Shake

PORTIE: 1 persoon

MATERIAAL: blender

INGREDIËNTEN:

1 kop water of gekoelde groene thee (of ongezoete plantaardige melk)
2 grote rijpe bananen, vers of bevroren
2 eetlepels vegan vanille proteïnepoeder (of extra chia/hennepzaadjes)
½ pakje bevroren açai (of ½ à 1 koffielepel açaipoeder)
½ koffielepel chiazaad
½ koffielepel hennepzaad
2 grote handenvol bladgroen (ik gebruikte spinazie en radijzengroen)

WERKWIJZE:

  1. Voeg water, banaan, proteïnepoeder, açai, chiazaad en hennepzaad toe aan de blender. Mix goed.
  2. Voeg het bladgroen toe en mix opnieuw tot een romige shake.

JULIE’S TIPS EN TRUCJES:

  • Deze Groene Açai Proteïne Shake smaakt het lekkerst vers, maar je kan hem ook perfect ’s avonds klaarmaken en de volgende ochtend meenemen naar je werk of school.
  • Heb je geen açai in huis? Je kan deze smoothie ook zonder açai maken. De shake zal nog steeds lekker zoet en romig zijn!

Nu ben ik benieuwd naar jouw mening! Drink je ’s morgens ook graag een groene smoothie? Welke voordelen heb jij al ondervonden: een egalere huid, meer energie, betere concentratie…? Laat hieronder zeker een berichtje na.

Green Açai Protein Shake

Green Açai Protein Shake

Reacties

Anne Mie

Ik drink graag groen sap. Mijn favoriet= handvol spinazie, 2 selder stengels, klompje broccoli, 2 appels, 1/4 komkommer => door de juicer. Daarna ananas, avocado en het sap in de blender. Daarbij een handvol erwtjes uit de diepvries toevoegen. Namie. De voordelen zijn dat ik vroeg wakker wordt en dan ook echt wakker ben. Daarbij geeft het me extra energie gedurende de morgen.

Groetjes en bedankt voor je heerlijke receptjes.

Anne Mie schreef Antwoorden
julie
Hey Anne-Mie, dank je wel voor je berichtje. Mmmm, klinkt heerlijk! :)
julie schreef Antwoorden
Fien

Beste Julie,

Deze smoothie klinkt heerlijk! Heb je ook suggesties om hem keto-proof te maken? Ik ben op zoek naar een goede post workout smoothie/snack met veel proteïnes die mijn suikerspiegel niet al te veel beïnvloedt.

Groetjes,

Fien

Fien schreef Antwoorden
Julie
Hey Fien, dank je wel! Dan zou ik de bananen vervangen door 1/2 kop verse of bevroren bessen, de thee door volle kokosmelk of ongezoete amandelmelk, een lepel hennepzaad erbij (extra eiwitten + goede vetten) en eventueel ook een lepel MCT-olie. Laat het smaken :)
Julie schreef Antwoorden

Reageer op dit bericht