Tomaat Avocado Detoxsalade

Toen ik tijdens de zomer van 2012 aan de slag ging als zelfstandige en Julie’s Lifestyle oprichtte, maakte ik me zorgen dat ik niet voldoende tijd zou overhouden om elke dag rauwe maaltijden te bereiden. Zeg nu zelf, wie heeft er tegenwoordig nog tijd om ingewikkelde rauwe recepten te maken als er nog 10 andere taken op je to-do-lijstje staan? Begrijp me niet verkeerd: ik houd er enorm van om urenlang in de keuken te staan en mijn vrienden & familie te verwennen met lekkere rauwe gerechten. Maar tijdens de week houd ik mijn maaltijden liefst zo eenvoudig mogelijk. Deze Tomaat Avocado Detoxsalade is daar een perfect voorbeeld van! Het recept bevat slechts 4 eenvoudige ingrediënten en het zal je urenlang zoet houden dankzij de gezonde vetten van de avocado. Smakelijk!

Tomaat Avocado Detoxsalade

PORTIE: 2 personen

MATERIAAL: scherp mes, snijplank, mengkom

INGREDIËNTEN:

4 handvol kerstomaatjes
2 grote handvol koriander
2 stelen lente-ui
Vers geperst limoensap, naar smaak
Himalayazout of zeezout, naar smaak
Vers gedraaide zwarte peper, naar smaak
Chilipoeder, naar smaak (optioneel)
1 avocado, ontpit en fijn gehakt

WERKWIJZE:

  1. Combineer kerstomaat, koriander en lente-ui in een mengkom. Dresseer met limoensap, zout en zwarte peper naar smaak.
  2. Bedek met de fijngehakte avocado, chilipoeder en extra koriander.

JULIE’S TIPS EN TRUCJES:

  • Deze tomaat-avocado-salade zal zijn smaak redelijk snel verliezen als je het gerecht in de koelkast plaatst, dus probeer de salade zo vers mogelijk te serveren. Als je de salade graag wil meenemen als lunch, maak het gerecht dan ’s avonds klaar en voeg het zout pas à la minute toe.
  • Houd je niet van koriander? Vervang het dan door basilicum of andere verse kruiden naar keuze.
  • Serveer deze tomaat-avocado-salade met je favoriete bladgroenten en een grote kom quinoa of courgettepasta al pesto.

Nu ben ik benieuwd naar jouw mening! Welke andere rauwe detox-recepten zou je graag van mij ontvangen? Laat het me weten door hieronder een berichtje na te laten.

10-Minute Tomato Avocado Detox Salad

10-Minute Tomato Avocado Detox Salad

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Reageer op dit bericht