Chocoladesnoepjes met Dadelkaramel

Chocoladesnoepjes met Dadelkaramel

Desserts

 

 

Was je als kind ook zo verzot op snoep? Ik herinner me nog goed hoe ik als vijfjarige naar de kelder rende om de snoepjesdoos te plunderen terwijl mijn moeder boven druk in de weer was met mijn jongere zus. Mijn liefde voor snoepgoed verdween toen ik tijdens mijn tienerjaren ontdekte waarvan snoep echt gemaakt is… Ik besloot om geraffineerde suikers uit mijn voeding te schrappen en ging op zoek naar gezondere alternatieven voor mijn favoriete zoetigheden zoals dit recept voor raw vegan Chocoladesnoepjes met Dadelkaramel. Het perfecte zoete tussendoortje voor deze tijd van het jaar!

Chocoladesnoepjes met Dadelkaramel

PORTIE: 12 à 15 snoepjes (afhankelijk van de grootte)

MATERIAAL: kleine keukenmachine, rubberspatel

INGREDIËNTEN:

Dadelkaramel

½ kop zachte dadels, ontpit en grof gehakt (week ze indien nodig in warm water)
2 eetlepels amandelpasta
1 eetlepel ahornsiroop
1 eetlepel kokosolie, gesmolten
2 koffielepels vanille-extract (of ½ koffielepel vanillepoeder)
¼ koffielepel Himalayazout of zeezout (optioneel, voor de smakenbalans)

Chocoladesnoep

½ kop cashews
½ kop zachte dadels, ontpit en grof gehakt (week ze indien nodig in warm water)
¼ kop cacaopoeder, ongezoet
2 grote snufjes Himalayazout of zeezout

WERKWIJZE:

Dadelkaramel

  1. Combineer dadels, amandelpasta, ahornsiroop, kokosolie, vanille-extract en zout in een kleine keukenmachine voorzien van een S-vormig mes. Mix tot een gladde karamel.
  2. Plaats even aan de kant terwijl je het chocoladedeeg maakt.

Chocoladesnoep

  1. Plaats je cashews in de keukenmachine and mix tot grof gehakt.
  2. Voeg dadels, cacaopoeder en zout toe. Mix opnieuw tot de ingrediënten een dik plakkerig deeg worden.
  3. Rol het chocoladedeeg in kleine bolletjes.
  4. Druk elk bolletje plat en vorm een gaatje in het midden.
  5. Vul elk gaatje met dadelkaramel.
  6. Ik werkte de chocoladesnoepjes af met gojibessen en fijngemalen cacao nibs, maar je kan ook andere toppings gebruiken zoals fijngehakte pecannoten, gedroogde veenbessen, kokosrasp, sinaasappelschil…

JULIE’S TIPS EN TRUCJES:

Deze Chocoladesnoepjes met Dadelkaramel blijven luchtdicht afgesloten minstens 2 weken vers in de koelkast.

Nu ben ik benieuwd naar jouw mening! Wat is jouw favoriete snoep of zoete tussendoortje om de kerstdagen te vieren? Laat hieronder zeker een berichtje na.

Chocoladesnoepjes met Dadelkaramel

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Reageer op dit bericht