Frangipane met Frambozenconfituur

Frangipane met Frambozenconfituur

Desserts

Als kind was ik verzot op snoep. Ik zal nooit vergeten hoe ik ooit eens mijn mond zo vol stak dat de snoepjes er haast weer uitvielen. Mijn moeder was even weg om mijn jongere zus in te stoppen, dus ik rende als de bliksem naar de snoepgoedkast, nam een klein handvol snoepjes, propte ze in mijn mond en liep snel terug naar de zetel voor mijn moeder iets zou merken. Natuurlijk had ze gehoord hoe ik als een kleine maniak door de keuken aan het rennen was, dus ze kwam meteen kijken wat er aan de hand was. Toen ze me vroeg of ik misschien een snoepje had genomen, probeerde ik dat met een overvolle mond te ontkennen. Het moet een grappig gezicht geweest zijn ☺ Het verdict: 2 weken zonder snoep. Tegenwoordig houd ik nog steeds van zoet (kijk hier naar mijn tips om te stoppen met suiker!). Elke dag eet ik zoveel fruit als ik wil, en af en toe trakteer ik mezelf ook op een ‘raw vegan’ dessert zoals chocolademousse of peer-crumble. Ben jij ook gek op al wat zoet is? Valentijnsdag is het perfecte moment om jou en je partner te trakteren op een zoet tussendoortje zoals deze Frangipane met Frambozenconfituur. Geniet ervan!

Frangipane met Frambozenconfituur

PORTIE: 10 kleine repen

MATERIAAL: keukenmachine, blender, rubberspatel, kleine glazen schaal (bv. Pyrex)

INGREDIËNTEN:

Frangipane (2 koppen)

1 kop amandels, 8 à 12u geweekt en opnieuw gedroogd
1 kop amandelmeel
1 ½ kop zachte dadels, ontpit en fijn gehakt 

3 eetlepels extra vierge kokosolie
1 eetlepel water (begin met minder, voor binding)
1 koffielepel vanille-extract
1 koffielepel amandelextract
¼ koffielepel Himalayazout of zeezout
½ koffielepel kokosolie (om de glazen schaal in te vetten)

Frambozenconfituur (2 koppen)

1 kop frambozen, vers of bevroren
1 kop
dadelpasta
¼ kop + 2 eetlepels chiazaad
3 eetlepels citroensap (voor frisheid)
½ koffielepel vanille-extract

Afwerking 

Amandelschijfjes 

WERKWIJZE:

Frangipane 

  1. Plaats de amandels in de keukenmachine. Mix tot een fijn meel.
  2. Voeg het amandelmeel en de fijngehakte dadels toe. Meng opnieuw.
  3. Voeg kokosolie, water, vanille-extract, amandelextract en zout toe. Meng goed.
  4. Smeer de glazen schaal in met wat kokosolie. Dit zal voorkomen dat de frangipane aan de schaal blijft plakken.
  5. Duw het deeg in de glazen schaal. Plaats de schaal in de koelkast terwijl je de frambozenconfituur maakt.

Frambozenconfituur

  1. Combineer frambozen, dadelpasta, chiazaad, citroensap en vanille-extract in de blender. Mix tot een zachte confituur.
  2. Giet de confituur bovenop de frangipane.
  3. Werk af met amandelschijfjes. Serveer onmiddellijk of plaats het geheel minstens 30 minuten in de koelkast voor een steviger resultaat.

JULIE’S TIPS EN TRUCJES:

Deze Frangipane met Frambozenconfituur blijft minstens 5 dagen vers in een luchtdichte pot in de koelkast.

Nu ben ik benieuwd naar jouw mening! Wat is jouw favoriete Valentijndessert? Ik ben altijd op zoek naar inspiratie voor nieuwe recepten, dus laat hieronder zeker een berichtje na. 

Frangipane met Frambozenconfituur

Frangipane met Frambozenconfituur

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht. Ben jij de eerste?

Reageer op dit bericht