Over faalangst en perfectionisme - mijn persoonlijk verhaal

Perfectly Imperfect Podcast – Aflevering 11

Vandaag wil ik je een heel persoonlijk en openhartig verhaal vertellen over mijn ervaringen met perfectionisme, van mijn kindertijd tot nu. Of het zich nu uit in faalangst, paniekaanvallen, uitstelgedrag… Ik hoop dat deze aflevering je herkenbaarheid mag brengen en het gevoel dat je niet alleen bent.

 

 

Ik ben altijd al een perfectionist geweest. Als jong meisje in de lagere school kwam ik vrijdagnamiddag om 3u thuis van school en het eerste wat ik deed, was mijn huiswerk maken. Ik had graag dat alles mooi afgewerkt was zodat ik de rest van het weekend kon ontspannen en spelen. Perfectionisme heeft er dus altijd wel ingezeten, maar ik was er me niet echt bewust van.

Het was pas tijdens mijn latere studentenjaren, vooral tijdens mijn opleiding Vertaler-Tolk, dat perfectionisme en faalangst de overhand namen. Ik had constant het gevoel dat ik het niet genoeg deed en ik was heel bang om te falen.

Tijdens die studie Vertaler-Tolk kreeg ik regelmatig last van paniekaanvallen en ook van allerlei vage symptomen waar ‘gewone’ dokters geen verklaring voor hadden: verteringsproblemen, enorme vermoeidheid, verdriet en huilbuien… Ik kreeg te horen dat het allemaal tussen mijn twee oren zat, en dat ik gewoon maar een beetje rust moest nemen.

Gelukkig kwam ik toen bij de juiste dokter terecht die mij er bewust van heeft gemaakt dat stress en perfectionisme een heel zware tol eisen van je lichaam en je geest. Hij stelde ook vast dat die extreme vermoeidheid veroorzaakt werd door Epstein-barr, iets waar ik in de eerste aflevering van deze podcast al meer over vertelde. Dat kan je herbeluisteren via www.JuliesLifestyle.com/blog/1.

Mijn motto tegenwoordig is: ‘probeer elke dag zo goed mogelijk te genieten van het leven en wat er op je pad komt, met alle ups en downs. Staar je niet blind op een bepaald ideaal van perfectie en vergelijk je niet met anderen, of het nu gaat om hun succes, hun lichaam… Blijf dicht bij jezelf.’

Food Freedom programma

Daar wil ik je bij helpen in mijn nieuwe Food Freedom videoprogramma, hoe je kan losbreken van de dieetmentaliteit, hoe je elke dag kan genieten van meer energie, plezier en lekker eten, en een gezond gewicht voor jouw lichaamstype kan bereiken zonder calorieën te tellen of je porties te beperken.

Als je daar graag meer over wil te weten komen, nodig ik je uit om een kijkje te nemen op www.FoodFreedom.be.

 

Ik ben heel benieuwd wat je van deze aflevering vindt. Als je graag wil dat we meer afleveringen maken, abonneer je dan hieronder op onze podcast.

Geef de show ook een rating met sterretjes & schrijf een korte review zodat meer mensen de podcast kunnen vinden.

Luister via Apple
Luister via Spotify
Luister via Google

Het zou me ook enorm helpen als je de podcast deelt op social media met de tag @julieslifestyleofficial op Instagram zodat ik je berichtjes kan zien en delen. :-)

Suggesties voor toekomstige afleveringen en feedback zijn altijd welkom in de comments.

In de volgende aflevering geef ik je concrete tips om perfectionisme los te laten.

Veel liefs,
Julie

Reacties

Beste Julie,

Ik luisterde net naar je podcast van perfectionisme.

Ik vind het ongelofelijk knap hoe je dit gebracht hebt ( en gedurfd hebt) en hopelijk bereik je veel mensen die zich herkennen daarin.

En zet het hen aan tot bewust zijn, loslaten en genieten.

dikke knuffel X

Lies

schreef Antwoorden

Hey Lies, dank je wel voor je berichtje. Ik heb lang getwijfeld om mijn persoonlijk verhaal te delen dus het doet deugd te horen dat je er iets aan hebt gehad :) Ik hoop dat veel mensen er steun en herkenning in mogen vinden! Vele groetjes en dikke knuffel terug, Julie

schreef Antwoorden

Reageer op dit bericht