Wat ik eet als een Raw Food Chef

Ben je benieuwd wat ik op een typische dag als ontbijt, tussendoortje, lunch en avondmaal eet? Neem hieronder dan zeker een kijkje… Ik start elke dag met meerdere glazen groene smoothie: een combinatie van fruit, bladgroen en superfoods zoals chiazaadjes, maca en spirulina voor extra power, ontgifting en energie. Ik voeg meestal ook een eetlepel proteïnepoeder toe.

Wat ik eet als een Raw Food Chef


Heb je geen tijd om elke ochtend een verse smoothie te blenden? Maak hem dan gewoon de avond voordien! Een vers sap zal heel snel oxideren en zijn vitaminen verliezen, maar een smoothie zit nog boordevol voedingsvezels en blijft dus veel langer vers. Bewaar je smoothies in een luchtdichte fles in de koelkast en je hebt ’s morgens een gezonde breakfast-to-go!

Wat ik eet als een Raw Food Chef

Na de groene smoothie volgt meestal een kom chiapudding of een portie ALL GOOD Krokante Kaneelgranola met verse amandelmelk.

Als ik echt weinig tijd heb, neem ik na mijn groene smoothie gewoon wat vers fruit en een Banaan Boekweit Energiereep of een Banaan Haver Ontbijtkoek.

Tijdens de voormiddag drink ik veel water en thee: groene thee, rooibosthee, witte thee… Het zal je lichaam hydrateren, je immuunsysteem versterken en je honger stillen. Pas wel op met te veel groene en zwarte thee, want beide kunnen het ijzergehalte in je lichaam verlagen.

Wat ik eet als een Raw Food Chef

’s Middags eet ik meestal een salade op basis van quinoa en/of peulvruchten, aangevuld met bladgroen, seizoensgroenten en avocado of een lekkere dressing. In de zomer kan dat een combinatie zijn van quinoa, adzukibonen, kerstomaatjes, komkommer, rucola, Romeinse sla, zwarte olijven, verse vijgen, avocado en ALL GOOD tortillachips.

Wat ik eet als een Raw Food Chef

In de winter kan het een salade zijn met quinoa, kikkererwten, boerenkool, witloof, radicchio, Romeinse sla, komkommer, rijpe peer en ALL GOOD amandel-cashewkaascrumble.

Wat ik eet als een Raw Food Chef

In de late namiddag krijg ik meestal wel zin in zoets en dan eet ik gewoon een of meerdere stukken fruit, of een zoet tussendoortje zoals deze Chocolade Proteïneballetjes.

Wat ik eet als een Raw Food Chef

Ik ben ook verzot op deze Appelschijfjes met Amandelpasta en Aardbeienconfituur – heerlijk!

Als ik tussendoor tijd heb om te sporten, drink ik erna meestal een shake zoals deze Snelle Bessenshake met Hennepzaadjes & een extra eetlepel proteïnepoeder.

Wat ik eet als een Raw Food Chef

's Avonds volgen dan meestal gestoomde groenten of een groentestoofpotje, altijd vergezeld van een groene salade en soms ook ovengebakken 'frietjes' van zoete aardappel, pompoen of pastinaak.

Wat ik eet als een Raw Food Chef

Wat ik eet als een Raw Food Chef

Een lekker bord pasta zoals deze Courgettepasta met Pesto smaakt ook altijd.

What I eat in a day as a Raw Food Chef

Als het maar lekker, gezond en licht verteerbaar is! Ik hoop dat dit jullie geïnspireerd heeft om ook eens een groene smoothie of quinoasalade te proberen ☺ Platte buik & Stralende Huid, here we come!

Nu ben ik benieuwd naar jouw mening! Wat neem jij vaak mee naar je werk als lunch? Deel je favorieten door hieronder een berichtje na te laten.

Reacties

Kat

Ik eet al meer dan 5 jaar een raw vegan low fat dieet.

Als lunch eet ik altijd 5 à 6 appels of een ander soort fruit afhankelijk van hoeveel honger ik heb.

'S avonds eet ik een grote kom groenten. Welke groenten ik eet verschilt van dag tot dag. Ik eet tot ik genoeg heb.

Kat schreef Antwoorden

Hey Kat, dank je wel voor je berichtje. De raw vegan keuken heeft me in het verleden enorm geholpen om mijn lichaam te 'detoxen' maar op langere termijn was het voor mij persoonlijk niet de juiste keuze. Je kan er hier meer over horen als je benieuwd zou zijn: https://www.julieslifestyle.com/nl/blog/detail/1 Vele groetjes, Julie

schreef Antwoorden

Reageer op dit bericht