Falafel Wrap met Avocadosalsa (Glutenvrij, Koolhydraatarm, Keto)

Falafel Wrap met Avocadosalsa (Glutenvrij, Koolhydraatarm, Keto)

Hoofdgerechten

2 personen

mengkom

Ingrediënten

Avocadosalsa

  • 1 groot handvol kerstomaatjes, in stukjes
  • 1 kleine komkommer, in kleine stukjes
  • 1 groot handvol koriander (of platte peterselie)
  • 1 grote rijpe avocado, ontpit en in grote blokjes
  • Extra vierge olijfolie of MCT-olie + citroensap + zeezout + cayennepeper, naar smaak

Falafel Wraps

Gelukkig Nieuwjaar! Ik hoop dat je genoten hebt van de feestdagen en vol goede moed aan 2018 bent begonnen. Ik wens je alle geluk en liefde voor het nieuwe jaar, en natuurlijk veel lekker eten :) Deze week heb ik een receptje voor jou dat ik vorige zomer voor het eerst maakte maar helemaal uit het oog verloren was: Falafel Wraps met Avocadosalsa.

De wraps zijn gevuld met Romeinse sla, quinoa, avocadosalsa en de falafel van butternut pompoen die ik vorige week deelde, afgewerkt met een rijkelijke portie tahinsaus. Voor de wraps zelf gebruikte ik glutenvrije tortilla’s die Simon had meegebracht uit de bio-winkel. Ik vond ze moeilijk verteerbaar (toen besefte ik nog niet waarom, maar nu weet ik dat ik granen en suikers beter vermijd) dus de wrap zelf belandde op Simon’s bord :) Herkenbaar?

Voor een granenvrije koolhydraatarme ‘keto’ versie kan je Romeinse sla gebruiken als wrap, of rode-koolbladen, nori zeewier… en de quinoa vervangen door extra avocado. Ik heb ook een idee voor wraps met kokosbloem – iemand geïnteresseerd in het recept?

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat mijn voeding de laatste maanden ingrijpend is veranderd. Vorig jaar kwam ik tot het besef dat de balans in mijn lichaam opnieuw zoek was toen mijn oude symptomen van vermoeidheid en candida terug de kop op staken. Ik had ook last van enorme schommelingen in mijn bloedsuikerspiegel en kreeg het steeds moeilijker om bepaalde ingrediënten zoals granen en peulvruchten te verteren.

Het hele verhaal zou ons nu veel te ver leiden maar als je graag meer te weten wil komen over mijn zoektocht naar optimale gezondheid en hoe ik mijn voeding aan het aanpassen ben, laat hieronder dan een berichtje na.

Als je benieuwd bent naar meer koolhydraatarme ‘keto’ recepten, hoe je zelf aan de slag kan gaan met deze manier van eten en wat de voordelen zijn, laat dan zeker ook een berichtje na.

Alle suggesties voor toekomstige blogposts of video’s zijn welkom!

Veel liefs,

Julie

PS: Op zoek naar inspiratie om het nieuwe jaar vol energie te starten? Simon & ik organiseren 4 nieuwe raw, vegan en keto workshops in Gent en Kortrijk! Je kan er HIER meer over lezen.

Falafel Wraps met Avocadosalsa

WERKWIJZE:

Avocadosalsa

Meng alle ingrediënten in een kom. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, zeezout en eventueel wat cayennepeper.

Falafel Wraps

Vul je wraps met avocadosalsa, quinoa (of extra avocado), Romeinse sla en falafel-balletjes. Werk af met tahinsaus en laat het smaken!

JULIE’S TIPS & TRICKS:

  • Je kan de avocadosalsa minstens 2 dagen bewaren in de koelkast.
  • Geen fan van komkommer of tomaat? Je kan ze vervangen door fijne reepjes rode paprika, witte selder, kleine blokjes courgette… of overschotjes van warme groenten zoals gestoofde spruitjes of ovengebakken knolselder. Heerlijk met de avocado en tahinsaus!

Waarover zou jij graag meer willen lezen op de blog?

Ben je benieuwd naar meer koolhydraatarme ‘keto’ recepten, meer informatie over hoe en waarom ik mijn voeding heb aangepast, hoe je zelf aan de slag kan met deze manier van eten, wat de voordelen zijn…

Alle suggesties voor toekomstige blogposts en video’s zijn welkom dus laat hieronder zeker een berichtje na!

Reacties

Shana Cornelis

Hi Julie, ik ben razend curieus naar meer koolhydraatarme ‘keto’ recepten, alsook informatie rond hoe en waarom je je voeding heb aangepast en hoe ik zelf aan de slag kan met deze manier van eten!!!! Ik hou je posts en nieuwsbrief zeker in de gaten. Veel liefs, Shana

Shana Cornelis schreef Antwoorden
Thanks Shana :) Binnenkort deel ik meer over hoe & waarom + komen er ook nieuwe recepten!
schreef Antwoorden
Sophie

Kokosbloemwraps? count me in :)

Sophie schreef Antwoorden
Top :-D
schreef Antwoorden
marcelien

Dag Julie,

Dit klinkt als een heerlijke en vullende maaltijd! Hopelijk gaat het ondertussen al beter met je? Heb je vlug effect gehad door je voeding aan te passen? Ik leef met je mee! Ikzelf ben al een aantal jaar aan het worstelen met mijn gezondheid (aanslepende klierkoorts + auto-immuunziekte) en ben zo een tweetal jaar geleden bij jouw boeken en blog terechtgekomen. Het is een blijft een hele zoektocht (niet alleen op vlak van voeding, maar ook balans vinden op vlak van werk/privé, reacties van mensen uit je omgeving,...). Ik heb ondertussen al zo veel geleerd, heb meer energie door anders te gaan eten. Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen! Vele groetjes!

marcelien schreef Antwoorden
Mieke Sampers

Hallo Julie, ik ben ook geïnteresseerd in koolhydraatarme 'keto' recepten. Groetjes, Mieke

Mieke Sampers schreef Antwoorden
Dank je wel Mieke! Gelukkig nieuwjaar :)
schreef Antwoorden
Nathalie

Naar die wraps met kokosbloem kijk ik enorm uit! Het keto gegeven is helemaal nieuw voor me, maar ben bijzonder geïnteresseerd. Welke MCT kokosolie kan je aanbevelen? Heb je het gebruik ervan moeten opbouwen of ging dit gewoon zonder overgevoeligheid van de darmen? Ikzelf heb Ehlers-Danlos Syndroom en dus een rampzalig spijsverteringsstelsel. Jouw manier van eten heeft ervoor gezorgd dat ik niet enkel sapjes hoef te drinken. Ik kan nu eindelijk terug genieten van voeding, dus laat die keto manier van eten maar komen! Ben dol enthousiast! ?

Nathalie schreef Antwoorden
Hey Nathalie, dat doet me veel plezier! Dit is mijn favoriete MCT-olie: https://www.julieslifestyle.com/nl/shop/detail/bulletproof-brain-octane-oil Best inderdaad rustig aan opbouwen. Je kan beginnen met een koffielepel en zien hoe je spijsvertering reageert. Ik gebruik nu toe à drie eetlepels per dag omdat mijn lichaam zich al heeft aangepast :) Fijn weekend!
schreef Antwoorden
Lien

Hey Julie,

Ik sukkel zelf al een aantal jaren met een serieuze vermoeidheid, wisselend suikerspiegel, .. . Ik volg je volledig in je verhaal en zoektocht naar een goede balans in voeding om een haalbaar energiepijl en leven te kunnen behalen. Jouw blog en boeken hebben me hier al sterk ik geholpen, maar graag zou ik er nog meer over weten. Want volledig ben ik er nog helemaal niet.

En die wraps met kokosbloem, laat maar komen. Klinken super lekker. Meestal maak ik socca's.

Julie en Simon, bedankt voor al jullie inspiratie en hulp die jullie al geboden hebben!

Lien schreef Antwoorden

Reageer op dit bericht