Gezonde Lunch: Vegan Keto Bento Box | High Fat Low Carb + Paleo

Gezonde Lunch: Vegan Keto Bento Box | High Fat Low Carb + Paleo

Hoofdgerechten

2 personen

kookpot (voor het zeewier), mengkom

Ingrediënten

Amandel-Zeewiernoedels (4 porties)

 • 1 kop arame zeewier, 1u geweekt in koud water
 • ½ koffielepel extra vierge kokosolie (of extra vierge/geroosterde sesamolie)
 • 1 eetlepel tamari, of meer naar smaak (glutenvrije sojasaus – sojavrije versie: gebruik kokos-amino’s)
 • 1 groot handvol amandelschilfers, rauw of licht geroosterd

Tomatensalade

 • 1 groot handvol tomaten (ik gebruikte kerstomaat & ‘red zebra’, een oud ras)
 • ½ kleine komkommer
 • 2 zongedroogde tomaatjes (optioneel)
 • 1 klein handvol kiemscheuten (ik gebruikte alfalfa + daikon)
 • Oregano of basilicum, naar smaak (ik ben ook gek op de bloempjes)

Protein Power Guacamole

 • 1 kleine rijpe avocado, ontpit
 • 1 eetlepel citroensap, of meer naar smaak
 • Himalayazout + zwarte peper, naar smaak
 • ½ eetlepel MCT-olie
 • 1 koffielepel bieslook, fijngehakt (optioneel – ik gebruikte de bloempjes ook)
 • ½ koffielepel spirulina + zeewiervlokken elk (optioneel – voor een mineralenboost)
 • Gemengde pitjes (optioneel)
   
 • ¼ verse kokosnoot, in stukjes gesneden
 • 1 medium wortel, in stukjes gesneden

Ben je op zoek naar gezonde lunchinspiratie? Deze Vegan Keto Bento Box met amandel-zeewiernoedels, tomaat en guacamole is ideaal als lunch on the go! Het is rijk aan proteïne, gezonde vetten en essentiële mineralen – perfect om je energie & vetverbranding een flinke boost te geven + sugar cravings tegen te gaan. Win-win-win :)

Heb je nog nooit eerder van een ketogeen dieet gehoord? Het is een manier van eten waarbij je het grootste deel van je calorieën uit gezonde vetten haalt, met daarnaast een kleinere portie koolhydraten en eiwitten. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het kan helpen om je hormonen in balans te brengen, een gezond gewicht te bereiken en behouden, diabetes te voorkomen en terugdraaien, en de algemene ontstekingsgraad in je lichaam te verlagen (de oorzaak van de meeste Westerse ‘ouderdomsziektes’ die we vandaag kennen). Ik kwam er vele jaren geleden voor het eerst mee in contact via Dr. Mercola maar ik had nooit de drang om het zelf te proberen.

Tot ik enkele maanden geleden Dave Asprey’s boek ‘The Bulletproof Diet’ ontdekte. Hij heeft jarenlang wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed van voeding op onze hormonenbalans en darmflora – beide de basis van een goede gezondheid. Hij legt uit hoe bepaalde voeding (zoals snelle koolhydraten en kunstmatige toevoegingen) je hormonen helemaal uit balans kunnen brengen. Dat kan dan weer lijden tot angst/depressie, slaapproblemen, food cravings (drang naar zoete of zoute tussendoortjes) en andere gezondheidsproblemen. Ik was meteen geïntrigeerd door zijn vernieuwende kijk op eten en wou het zelf ook eens proberen.

Ik besloot meer gezonde vetten (zoals avocado, olijven en kokosnoot) aan elke maaltijd toe te voegen, veel minder fruit te gebruiken en geraffineerde koolhydraten/suikers een tijdje volledig te vermijden (inclusief granen en gedroogde vruchten).

Maar misschien is het interessant om eerst even terug in het verleden te gaan… Toen ik zes jaar geleden raw food en de vegan keuken leerde kennen, ontdekte ik ook het low-fat 80/10/10 dieet dat enorm rijk is aan fruit. Mijn nieuwsgierigheid werd toen geprikkeld door de Australische FreeLee ‘the banana girl’. Helaas bleek het niet de juiste match voor mijn lichaam; ik kreeg last van tandproblemen en een heleboel voedingstekorten. De maaltijden waren gewoonweg te eenzijdig. Na ongeveer een jaar evolueerde ik naar een meer gebalanceerde manier van eten, een combinatie van raw food (afkoelend) en Ayurveda (verwarmend).

Vandaag de dag eet ik grotendeels plantaardig met een goede afwisseling van raw food en gekookte gerechten. Ik probeer zoveel mogelijk volgens de seizoenen te leven, met voornamelijk lokale groenten, en intuïtief aan te voelen wat mijn lichaam nodig heeft. Het grootste deel van mijn maaltijden bestaat uit groenten en ik probeer ook elke dag bladgroen en groene superfoods (zoals spirulina, chlorella, tarwegras…) te gebruiken om mijn energieniveau te verhogen en het Epstein-Barr virus onder controle te houden.

Ik ben sinds enkele maanden ook beginnen te experimenteren met MCT-olie, een heel geconcentreerde vorm van middellange vetzuren waaraan kokosolie zijn bijzondere gezondheidsvoordelen dankt. Voor wie geïnteresseerd is om meer te ontdekken over de krachtige werking van kokosnoot, neem zeker een kijkje naar het boek ‘Kokosnoot Geneest’ door Bruce Fife. Volgens wetenschappelijke onderzoeken kan MCT-kokosolie je helpen om je energieniveau te verhogen, je vetverbranding te stimuleren, je hersenwerking te verbeteren en je hormonen in balans te brengen. Het zal je lichaam ook helpen om in een lichte staat van ‘ketose’ te komen – een staat waarbij je lichaam vet leert te verbranden als bron van energie in plaats van suikers.

Ik voeg MCT-olie toe aan smoothies, chiapudding en zelfs hartige gerechten zoals het guacamole-recept dat je hieronder vindt. Op het begin had ik heel wat twijfels; ik was bang dat vetten (zelfs de gezonde zoals avocado en kokos) me dik zouden maken. Tot ik besefte dat de juiste gezonde vetten je net helpen om vet te verbranden in plaats van het op te slaan.

Tot nu toe ben ik verrast door de resultaten. Ik heb geen last meer van voortdurende zin in zoet, ik voel me langer voldaan en mijn bloedsuikerspiegel blijft veel stabieler; voorheen kon ik weleens ‘hangry’ worden als ik niet snel genoeg iets at. Ik volg geen strikt ketogeen dieet – daarvoor houd ik teveel van gezonde koolhydraten zoals pompoen, zoete aardappel en bessen. Ik ben ervan overtuigd dat ze een zeer positief effect hebben op onze gezondheid en ons energieniveau. Het grootste verschil zit hem in de hoeveelheid gezonde vetten die ik heb toegevoegd aan mijn dagelijkse maaltijden.

Tijdens onze citytrip naar Londen (je kan de ‘what I eat in a day’ vlogs HIER bekijken), en onze ‘Vegan & Raw 2’ boek-promoreis door Californië (HIER vind je de eerste California vlog) was ik natuurlijk iets flexibeler. Ik wou zoveel mogelijk leuke vegan adresjes bezoeken en van alles proeven, met af en toe ook een dessertje ;-), maar ik heb geprobeerd om de beste keuzes te maken.

De voorbije maanden heb ik ook geëxperimenteerd met ‘intermittent fasting’ (boeiende ervaring) en ik heb een heleboel ideeën voor nieuwe recepten die vrij zijn van granen & suikers, en rijker aan gezonde vetten.

Wil je graag meer te weten komen over deze nieuwe manier van eten en de voordelen? Laat hieronder dan zeker een berichtje na.

Geniet ondertussen van deze vegan bento box!

WERKWIJZE:

Amandel-Zeewiernoedels (4 porties)

 1. Kook de arame-zeewiernoedels ongeveer een kwartier, tot ze beetgaar zijn. Giet het kookwater weg.
 2. Verwarm wat extra vierge kokosolie en meng er het zeewier onder.
 3. Haal van het vuur, voeg de tamari toe en werk af met amandelschilfers.

Tomatensalade

 1. Hak de verse tomaten in kwartjes, maak reepjes van de komkommer met een dunschiller, en snijd de zongedroogde tomaat in fijne reepjes of stukjes.
 2. Voeg kiemscheuten (rijk aan proteïne & mineralen!) + oregano en/of basilicum toe voor extra smaak.

Protein Power Guacamole

 1. Prak de avocado tot moes met een vork. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
 2. Voeg MCT-olie toe (of extra vierge olijfolie als je geen MCT in huis hebt) en fijngehakte bieslook. Ik voeg ook graag wat spirulina en zeewiervlokken toe – beide fantastische bronnen van proteïne en essentiële mineralen zoals zink en jodium.
 3. Je kan de guacamole eventueel afwerken met gekruide pitjes: ik gebruikte een mix van gekiemde pompoenpitten, zonnebloempitten, sesam & boekweit, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden & zeezout.
 4. Bij de guacamole kan je stukjes wortel serveren. Ik nam ook verse kokosnoot mee als dessert.

JULIE’S TIPS & TRICKS:

 • Deze Protein Power Guacamole blijft luchtdicht afgesloten minstens 2 dagen vers in de koelkast; de Amandel-Zeewiernoedels minstens 4 dagen.
 • Geen fan van zeewier? Vervang ze door andere noedels naar keuze: courgette, wortel, boekweit, rijst…

Nu ben ik benieuwd naar jouw mening!

Heb jij soms last van een opgeblazen gevoel, moeizame spijsvertering, sterke drang naar zoete/zoute tussendoortjes, of hormonale schommelingen?

Ben je geïnteresseerd om meer te ontdekken over de relatie tussen onze voeding, darmflora, hersenen en gezondheid?

Laat hieronder dan zeker een berichtje na.

Healthy Lunch Ideas: Vegan Keto Bento Box | High Fat Low Carb + Paleo

 

Healthy Lunch Ideas: Vegan Keto Bento Box | High Fat Low Carb + Paleo

Healthy Lunch Ideas: Vegan Keto Bento Box | High Fat Low Carb + Paleo

Healthy Lunch Ideas: Vegan Keto Bento Box | High Fat Low Carb + Paleo

 

BewarenBewarenBewarenBewaren

Reacties

Reitske Bosschem

Dag Julie,

Ik ben heel geïnteresseerd in de relatie tussen voeding, darmflora, hersenen en gezondheid. Ik ben er zelf ook veel over aan het lezen omdat ik last heb van alles wat je hierboven opsomt. Ik zou het heel tof vinden om via jou nog meer info te krijgen.

Dank je wel om zo open te zijn over je ervaringen. Dat helpt echt!

Groetjes,

Reitske

Reitske Bosschem schreef Antwoorden
julie
Hey Reitske, ik ben heel blij dat ik je via deze weg verder kan helpen. Er is nog zoveel interessante informatie die ik wil delen! To be continued :) Veel liefs, Julie
julie schreef Antwoorden
Matthijs Josiane

Super. Ik ben benieuwd in meer te vernemen over gezonde darmen, hormonen balans en gewicht naar beneden brengen tot een gezonde BMI. IK kijk uit naar je nieuwe boek.Bedankt voor je mailverkeer. Steeds TOP.

Matthijs Josiane schreef Antwoorden
julie
Dank je wel Josiane! Binnenkort meer nieuws :)
julie schreef Antwoorden
Martine Van der Veken

Hallo Julie, héél graag zou ik meer willen weten over de relatie tussen onze voeding, darmflora, hersenen en gezondheid !

Martine Van der Veken schreef Antwoorden
julie
Hey Martine, super! Er is nog heel veel dat ik wil delen :) Binnenkort meer! Liefs, Julie
julie schreef Antwoorden
Céline

Het zou zeker ook interessant zijn als je een artikel zou maken over je ervaring met intermittent fasting!

Céline schreef Antwoorden
julie
Hey Céline, dat stond ook nog op mijn lijstje :) Heel interessant concept waar ik later graag mijn ervaringen over deel!
julie schreef Antwoorden
Daniella

Dag Julie

Ik ben benieuwd naar " minder granen en minder suiker en meer gezonde vetten.

Daniella schreef Antwoorden
julie
Hey Daniella, binnenkort komt er zeker meer nieuws met nieuwe recepten. Granenvrij, suikervrij en rijker aan gezonde vetten :)
julie schreef Antwoorden
Karen

Hallo Julie

Ik volg je website al een tijdje sinds ik jaren geleden een workshop van je volgde. Ik heb in mijn puberteit en lang daarna een problematische relatie gehad met voeding (lees: suikercravings, binge-eten, afgewisseld met - soms extreem - gezonde eetperioden, enz. ...). Nu probeer ik mijn gezond verstand te gebruiken en experimenteer ik met raw food en andere gerechten. Het boeit me enorm. Ik ben heel geïnteresseerd in je recente ervaringen met het ketogene dieet. Benieuwd naar meer nieuws en recepten!

Karen schreef Antwoorden
julie
Hey Karen, dank je wel voor je berichtje. Wat je vertelt is, heel herkenbaar. Ik heb ook lang een moeilijke relatie gehad met voeding, met enorme trek in zoet en nooit echt een voldaan gevoel. Mijn recente experimenten met keto/meer gezonde vetten hebben me aangenaam verrast - ik had nooit gedacht dat zo'n eenvoudige aanpassing zo'n groot verschil kon maken! Binnenkort meer hierover :) Veel liefs, Julie
julie schreef Antwoorden
Charlotte Decavel

Dag Simon en Julie,

Ik ben idd geïnteresseerd inhet ketogeen dieet.

Dank en grtjs

Charlotte Decavel schreef Antwoorden
julie
Hey Charlotte, super! Binnenkort meer nieuws :)
julie schreef Antwoorden
Michelle Custers

Hallo Julie,

heel interessante blog post weer! :)

Ik heb zelf vaak last van een opgeblazen gevoel en helaas ook moeilijke spijsvertering met zuuroprispingen en alles wat erbij komt kijken. :(

Ik ben dus zeker geïnteresseerd in meer blog posts over deze manier van eten en de receptjes. :D

Kan je die MCT kokosolie ook ergens in België krijgen?

Groetjes,

Michelle

Michelle Custers schreef Antwoorden
julie
Hey Michelle, zeker en vast! Je kan de MCT olie online bestellen. Er zijn verschillende goede merken, ik gebruik onder meer Bulletproof. Binnenkort komen er meer persoonlijke ervaringen en recepten aan :) Veel liefs, Julie
julie schreef Antwoorden
Rita ter Wiel

Dank je wel voor je nieuwsbrieven.

Ik ben heel nieuwsgierig naar je nieuw recepten.

Rita ter Wiel schreef Antwoorden
julie
Dank je wel Rita! Binnenkort meer :)
julie schreef Antwoorden
Katelijne de bruycker

Ja ik ben geïnteresseerd!

Katelijne de bruycker schreef Antwoorden
julie
Hey Katelijne, thanks! :)
julie schreef Antwoorden
MADDY

dag Julie

ik ben nieuwsgierig naar die MCT olie. Mag ik vragen welk merk je gebruikt? groetjs, Maddy

MADDY schreef Antwoorden
julie
Hey Maddy, er zijn verschillende goede merken op de markt. Ik gebruik onder meer de MCT olie van Bulletproof (die kan je online bestellen vanuit Nederland). Vele groetjes, Julie
julie schreef Antwoorden
julie
Dag Maddy, er zijn verschillende goede merken online verkrijgbaar. Ik gebruik onder meer Bulletproof! Groetjes, Julie
julie schreef Antwoorden
Yannick

Hallo Julie,

Ik hoor hier zeker graag meer over van jou. Ik heb zelf ook gemerkt dat een voedingspatroon met meer gezonde vetten en minder koolhydraten mij erg goed doet. Ik vind het alleen moeilijk om gezonde ontbijtjes te vinden in deze lijn.

groetjes

Yannick

Yannick schreef Antwoorden
julie
Hey Yannick, bedankt voor je berichtje. Het is zeker mogelijk om lekker en gezond te ontbijten zonder een overdosis koolhydraten, zoet of hartig :) Er komen de komende maanden zeker nieuwe recepten aan! Ik ben op dit moment ook aan het experimenteren met intermittent fasting, later meer hierover :) Vele groetjes, Julie
julie schreef Antwoorden
Suus

Wauw wat een mooi en vooral ook super lekker gevulde bento box.... ben zeker erg geinteresseerd in de relatie tussen darmflora, hersenen je zin in de dag... het naar de wc gaan en je voeding voor mezelf maar vooral voor mijn dochter van 5... fijne artikelen om te lezen over MCT.. hoor..lees graag meer...

Plezierige dag gewenst!

Suus schreef Antwoorden
julie
Dank je wel Suus! Binnenkort volgt er meer info & ook een heleboel nieuwe recepten :) Vele groetjes, Julie
julie schreef Antwoorden
hilde wellens

Dag Julie,

heb je tips om het opgeblazen gevoel tegen te gaan daar ik er al een heel leven lang mee te kampen heb. momenteel volg ik het FODMAp-dieet zonder spectaculair succes;

Groeten,

hilde

hilde wellens schreef Antwoorden
julie
Hey Hilde, heel goede vraag waar ik jammer genoeg geen eenduidig antwoord op kan geven omdat er zoveel factoren meespelen: de gezondheid van je darmflora, darmwand, eventuele overgroei van Candida of andere gisten/schimmels/bacteriën, voedselallergieën. Ik vermijd op dit moment alle lucht-opwekkende producten die gisting kunnen teweeg brengen, inclusief granen, suikers (ook fruit en zoetere groenten zoals bataat, pompoen, ui, prei, erwtjes en biet met mate), en peulvruchten. In de plaats volg ik een 'ketogene' manier van eten met vooral veel gezonde vetten (avocado, kokosnoot, kokosolie, olijfolie, olijven, hennepzaad etc.) aangevuld met kleinere porties proteïne en veel groenten laag in suikergehalte - broccoli, courgette, komkommer, bladgroen, aubergine... Hopelijk kan dit je alvast op weg helpen! Liefs, Julie
julie schreef Antwoorden
Gloria

Ik herhaal de brief van Reitske!maar ik zou in de winter toch graag warm eten. Kunnen koolsoorten er ook nog bij? Loop toch niet te vlug ,Julie, anders kan ik niet meer volgen! Dank voor al je initiatieven. Gloria

Gloria schreef Antwoorden
julie
Hey Gloria, tuurlijk kan je in de winter warm eten. Het grootste deel van mijn maaltijden is ook verwarmd. Koolsoorten kan je naar hartelust toevoegen aan je maaltijden als je ze gemakkelijk verteert. Heel voedzaam en ze bevatten speciale stoffen die je gezondheid op een zeer krachtige manier ondersteunen. Gekookt zijn ze inderdaad gemakkelijker verteerbaar! Vele groetjes, Julie
julie schreef Antwoorden
Natalie verplancke

Ik volg dat ook al een tijdje... werkt effectief! Maar altijd tof om naar jouw ervaring te luisteren... dus recepten altijd welkom! Fijne dag natje mylle!

Natalie verplancke schreef Antwoorden
julie
Hey Natalie, dank je wel voor je lieve berichtje. Wat een toeval dat we hetzelfde aanvoelen :) Hopelijk tot gauw nog eens! x Liefs, Julie
julie schreef Antwoorden
Kris oversteyns

Ik ben ook geïnteresseerd in de info over voeding, darmflora, hersenen en gezondheid.

Kris oversteyns schreef Antwoorden
Kris.oversteyns

Nog vergeten te zeggen dat de chiapudding met bessen en kokosmelk superlekker was.

Kris.oversteyns schreef Antwoorden
julie
Dank je wel Kris! Dat doet me veel plezier :) Binnenkort meer info en nieuwe recepten! Vele groetjes, Julie
julie schreef Antwoorden
Marie-Anne Denecker

Dag Julie, ik ben zeer geïnteresseerd ! Hersenen - darmrelatie is absoluut een feit, daar ben ik van overtuigd. Maar waarom is die MCT kokosolie zo belangrijk ? En wat is het verschil met gewone extra vierge kokosolie ?

Dankjewel voor alle info,

Marie-Anne

Marie-Anne Denecker schreef Antwoorden
julie
Dag Marie-Anne, in de blogpost vind je verschillende artikels met meer informatie over MCT-kokosolie, het verschil met gewone kokosolie en de impact op gezondheid en vetverbranding. Binnenkort meer! Vele groetjes en fijn weekend, Julie
julie schreef Antwoorden
Magdalena

Lieve Julie, eindelijk ben ik aan toe gekomen om je keto verhaal lezen. Kan je mss keto week schema voor diegene er aan willen beginnen (ik ik ik ! ) willen opstellen ? ??? Oh, het zal geweldig zijn. Mijn lichaam heeft het zo nodig, en i vind steeds geen tijd om mij er in te verdiepen...

Btw wat een mooie website zeg!

Doe zo voort! Liefs!!

Magdalena schreef Antwoorden
Dank je wel Magdalena! Ik houd er zeker rekening mee :) Fijne dag! Lieve groetjes, Julie
schreef Antwoorden
Katrine

Hallo Julie,

Ik ben ook op zoek naar lLCHF en Keto. Heb een Whipple operatie gehad met een erg vergrote kans op Diabetes. Ik vermijd al jaren snelle koolhydraten maar ben erg geïnteresseerd in gezonde vetten en de gevolgen hiervan op het lichaam. Ik kijk uit naar verdere info. Groetjes. Katrine

Katrine schreef Antwoorden
Hey Katrine, bedankt voor je berichtje. Eind mei verschijnt mijn nieuwe boek 'Het Keto Plan' en eind deze week komt er ook een nieuw 'Start to Keto' eBook aan zodat je meteen aan de slag kan :) Fijne avond! Groetjes, Julie
schreef Antwoorden
Evelien

Hoi Julie, ik volg je blog nu al een tijdje en heb er al veel van kunnen opsteken. Ik gebruik tegenwoordig ook meer en meer kokosolie in mijn gerechtjes. Ik vroeg me af hoe ik weet of ik de juiste gebruik... Hoe kan ik dit best ontdekken?

Groetjes

Evelien

Evelien schreef Antwoorden
Hey Evelien, er zijn inderdaad heel veel verschillende merken van kokosolie op de markt. Het belangrijkste is dat je kiest voor een 'extra vierge' koudgeperste kokosolie van goede kwaliteit. Vermijd de ontgeurde kokosolie; die is van mindere kwaliteit en heeft niet dezelfde gezondheidsvoordelen als de extra vierge. Vele groetjes, Julie
schreef Antwoorden
Gladys Van Raemdonck

Beste Julie,

Zelf heb ik ook last van candida overgroei en in mijn geval ook nog... overgewicht, hou ik vocht op, allez, het loopt de verkeerde kant op.

Wel heb je start-to-keto boek al aangeschaft :) Staan heerlijke gerechten in! Ik moet mijn draai nog een beetje vinden maar heb er wel zin in.

Ik ben zeer benieuwd en zou het zeer leuk vinden extra info te verkrijgen.

Vele groetjes

Gladys

Gladys Van Raemdonck schreef Antwoorden
Dag Gladys, Heel fijn te horen dat de recepten in de smaak vallen :) Geef je lichaam zeker voldoende tijd, bij mij heeft het vier maanden geduurd eer mijn lichaam gewend was aan deze nieuwe manier van eten maar de impact op mijn spijsvertering en verbranding is veel groter dan ik had verwacht. Ik hoop dat het jou ook zal helpen om de candida onder controle te krijgen! Vele groetjes, Julie
schreef Antwoorden
Sofie Van Aerschot

Hallo Julie,

Met veel interesse volg ik al geruime tijd je overgang naar de Keto manier van eten.

Door persoonlijke gezondheidsproblemen weet ik wat voeding kan betekenen voor je lichaam en ben zeer benieuwd of ik hiermee mijn hormoonbalans opnieuw kan herstellen op een gezonde natuurlijke manier.

Ik ben die cravings echt zó beu!

Alvast bedankt om alles met ons te delen!

Groetjes,

Sofie

Sofie Van Aerschot schreef Antwoorden
Hey Sofie, Dank je wel voor je berichtje. Ik ben heel benieuwd wat het effect zal zijn op jouw lichaam! Mij heeft het enorm geholpen om sugar cravings te verminderen en mijn hormonen terug in balans te krijgen. Hopelijk mag het jou ook helpen :) Vele groetjes, Julie
schreef Antwoorden
Jellie

Hi Julie

Ik ben benieuwd naar jou ervaring met candida .. Omdat ik nog best veel fruit tegen kom in recepten wat ik niet verdraag en wat gelijk weer klachten geeft helaas ! Ervaar jij dat anders ?

Groetjes

Jellie schreef Antwoorden
Hey Jellie, Ik heb jaren geleden een streng 'anti-candida' voedingspatroon gevolgd om de overgroei onder controle te krijgen. Zonder fruit, zonder zoete groenten, met veel gezonde vetten, genoeg eiwitten en groenten à volonté. Ik vulde ook aan met supplementen zoals gefermenteerde look en oregano-complex. Dat heeft de balans in mijn darmen toen goed hersteld. Tegenwoordig eet ik bijna dagelijks fruit maar altijd met mate en lager in suikergehalte: bessen, citroen, limoen. Zoetere fruitsoorten zoals mango neem ik slechts heel af en toe als tussendoortje ver weg van mijn hoofdmaaltijden. Dat werkt voor mij het best! Als je merkt dat je toch weer last krijgt van candida door fruit, kan je het een tijdje volledig vermijden. Zolang je voldoende groenten eet, zal je genoeg vitaminen binnenkrijgen. Veel succes en hopelijk snel beterschap! Groetjes, Julie
schreef Antwoorden
Manon

Het klinkt allemaal zo logisch, maar t is gewoon uitproberen wat voor mij werkt..... Medical Medium klinkt ook logisch, maar na dik 3 maanden....... Uitslag is verergerd, opgeblazen gevoel, vet vast houden, honger en meer is zelfs verergerd..... pffff ben moe..... Morgen t boek binnen en dan maar eens kijken of de goede vetten alles kunnen herstellen.....

Manon schreef Antwoorden
Hey Manon, ik heb je net doorverwezen naar KPNI Belgium. Hopelijk kunnen zij je ook verder helpen! Veel liefs, Julie
schreef Antwoorden
Gerarda Tijssen

Dag Julie,

Ik heb heel veel interesse in Intermittent Fasting en ook heel erg benieuwd naar je ontbijtkoffie.

De recepten vind ik ook erg goed.

Dankjewel dat je me verder wilt helpen

Groetjes,

Gerry

Gerarda Tijssen schreef Antwoorden
Dag Gerry, Dank je wel voor je berichtje. Hier vind je mijn favoriete drankje voor intermittent fasting: https://www.julieslifestyle.com/nl/blog/detail/start-to-keto-challenge-brain-fuel-bulletproof-kurkuma-latte-intermittent-fasting Het recept met koffie en nog veel meer vind je in ons start to keto eBook: https://www.julieslifestyle.com/nl/shop/detail/start-to-keto-ebook Vele groetjes, Julie
schreef Antwoorden

Reageer op dit bericht