Raw Food Road Trip - Stop 5: San Francisco

Raw Food Road Trip - Stop 5: San Francisco

Recipes

Als afsluiter van onze ‘rauwe’ reis doorheen Californië verlaten we het bosrijke Mendocino County en dalen we af naar San Francisco, een multiculturele stad met een bloeiende raw food scene. We rijden de stad binnen via de indrukwekkende Golden Gate Bridge en worden meteen getrakteerd op een prachtig zicht over het toeristische havengebied Fisherman’s Wharf. Enkele kilometers van de kust verschijnt ook het gevangenis-eiland Alcatraz, tot 1963 de thuis van beruchte gangsters als Al Capone. Een tip voor wie houdt van spanning en sensatie: bezoek het eiland na zonsondergang voor een bloedstollende ervaring.  

Golden Gate Park in San Francisco

 

Wie niet zo gek is op toeristische trekpleisters kan genieten van kunst en natuur in het Golden Gate Park of de lokale sfeer opsnuiven in de gezellige drukte van het kleurrijke Mission district. Voor een unieke ‘rauwe’ lunch kan je hier terecht bij Café Gratitude. Van sapjes en smoothies, pasta’s en salades tot ice cream sundaes en cheesecake, je vindt het hier allemaal. Alle producten komen bovendien recht van de biologische boerderij die de sympathieke eigenaars van Café Gratitude elke dag met veel zorg onderhouden. Na ons eerste bezoek keerden we maar liefst drie keer terug! Hieronder volgt een kleine greep uit hun indrukwekkende aanbod.

Mission District in San Francisco - Graffiti Art

Geen betere manier om de maaltijd te beginnen dan met een verfrissend aperitief. De I am succulent, een sap van pompelmoes, selder, appel en munt, smaakt alvast naar meer. Simon kiest voor een aperitief met meer body: een romige groene smoothie van kale, komkommer, selder, citroen, koriander, avocado en jalapeño met de bijpassende naam I am energized. Instant detox.

Green Smoothie & Juice at Café Gratitude in San Francisco

 

Na deze drankjes volgen onze favoriete salades I am fulfilled en I am dazzling. I am dazzling, een ‘rauwe’ interpretatie van de klassieke Caesar salad, is een heerlijke combinatie van frisse romeinse sla, smeuïge avocado, romige Caesar dressing, pittige kappertjes en ‘parmezaanse’ paranotenkaas. Eenvoudigweg verrukkelijk.

Raw Vegan Caesar Salad at Café Gratitude in San Francisco

 

Hou je van meer kleur op je bord? I am fulfilled is een kleurrijk palet vol gemengde groene bladgroenten, wortel, rode biet, tomaat, komkommer, avocado, jonge zonnebloemscheuten, zachte ‘parmezaanse’ paranotenkaas, krokante lijnzaadcrackers, zoete teriyaki-amandelen en de keuze uit vier romige dressings: tahini-look, Caesar, vijg-balsamico en sesam-gember. Eerlijk en o zo heerlijk.

Raw Vegan Avocado Salad with Flax Crackers at Café Gratitude in San Francisco

Wie nog een gaatje overheeft voor een dessert na al dit lekkers, een goede raad: de “ice cream sundaeI am nurtured. Wij bezweken meteen bij het zien van deze twee gigantische bollen ijs (keuze uit vanille, chocolade, chocolate chip en munt chip), stevige 'slagroom’ op basis van jonge kokosnoot, donkere chocoladesaus, rijke karamel en krokante cacao nibs.

Need we say more?

Comments

There are currently no comments on this post. Are you the first?

Respond to this message