Welcome Raw Foodies!

Welkom op mijn blog!

Via deze weg wil ik jullie laten kennismaken met raw foodeen revolutionaire voedingsstijl die komt overgevlogen uit Californië. Het principe van raw food is vrij eenvoudig: je eet vooral groenten, fruit, noten, zaden, zeewier en 'superfoods' (zoals gojibessen, koninginnebrij, propolis, rauwe cacao, maca...) die niet boven 46°C verhit worden om een maximum aan vitamines, mineralen en enzymen te behouden.

Hoewel er verschillende stromingen in de raw food beweging bestaan, staat de voedingsstijl doorgaans synoniem voor raw veganism. Dat betekent dat je vlees, vis en melkproducten vermijdt. Andere stromingen maken dan weer wel plaats voor rauwe melk, rauwe kaas of rauwe vis. Het is belangrijk om zelf aan te voelen wat jou het beste ligt, want ieder mens heeft nood aan een gepersonaliseerd dieet.

Ik zal me op deze blog concentreren op de rauwe veganistische levensstijl om een suikervrij, glutenvrij en lactosevrij alternatief aan te bieden voor gerechten van over de hele wereld. Eigenlijk kan je alles eten in de 'raw' versie: van brood en crackers tot pizza, hamburgers, lasagne en zelfs brownies, taart en ijs.

Om hierover professioneel advies te kunnen aanbieden, ga ik samen met mijn vriend Simon op zoek naar de wortels van de raw food stroming in de Verenigde Staten. Gedurende een tocht van drie weken langs de belangrijkste steden van Californië zullen we op zoek gaan naar de beste raw gerechten, om daarna vijf weken lang een professionele opleiding te volgen tot Associate Raw Culinary Chef & Instructor aan het gerenommeerde Living Light Culinary Arts Institute in Fort Bragg. Hieronder vind je een overzicht van onze reisbestemmingen.

  1. Las Vegas, Nevada, VS
  2. Palm Springs, Californië, VS
  3. San Diego, Californië, VS
  4. Los Angeles, Californië, VS
  5. Malibu, Californië, VS
  6. Carmel-by-the-Sea, Californië, VS
  7. Mendocino, Californië, VS
  8. Fort Bragg, Californië, VS
  9. San Francisco, Californië, VS

 

 

Comments

There are currently no comments on this post. Are you the first?

Respond to this message