Keto: geef je vetverbranding een boost!

Keto: geef je vetverbranding een boost!

Keto

Wil je graag ontdekken hoe je je energieniveau kan verhogen en je metabolisme kan stimuleren door meer gezonde vetten te eten?

Ben je benieuwd welke voordelen de koolhydraatarme keto keuken nog in petto heeft?

Als je me al een tijdje volgt, heb je waarschijnlijk al gelezen dat ik een jaar geleden de keto keuken heb ontdekt via Dave Asprey’s boek The Bulletproof Diet. Keto is een manier van eten die heel rijk is aan gezonde vetten en van nature arm aan koolhydraten. Je kan er HIER meer over lezen.

Toen ik tien jaar geleden de raw & vegan keuken ontdekte, was ik ervan overtuigd dat te veel vetten me loom of dik zouden maken. Het grootste deel van mijn calorieën kwam uit fruit en koolhydraten. Vorig jaar kwam daar echter noodgedwongen verandering in. Na zes jaar vegan en vetarm te hebben gegeten, bleek dat mijn hormonen volledig uit balans waren. Ik had ook een heropflakkering van candida en een terugval van het Epstein-Barr virus (klierkoorts) waardoor ik me erg moe voelde en regelmatig last had van een opgeblazen buik en moeizame vertering.

Mijn lichaam gaf duidelijke signalen dat er iets moest veranderen, dus ik ging op zoek naar een manier om mijn energie terug te vinden en mijn vertering te verlichten. Toen kwam de ‘high fat low carb’ keto keuken op mijn pad.

Ik verdiepte me in de wetenschap achter keto (onder andere via Dr. Mercola’s boek Fat Fueled) en begon stap voor stap meer gezonde vetten aan mijn maaltijden toe te voegen. Tegelijkertijd besliste ik om minder fruit en koolhydraten te eten, in het bijzonder peulvruchten en granen omdat ik die het moeilijkst verteer.

Een uitgebreid bloedonderzoek wees uit dat ik verschillende voedingstekorten had omdat mijn lichaam de voedingsstoffen uit supplementen die ik al enkele jaren nam (zoals vitamine B12 en ijzer) onvoldoende absorbeerde. Mijn dokter gaf me daarom de raad om opnieuw kleine hoeveelheden dierlijke proteïne aan mijn maaltijden toe te voegen om mijn hormonen in balans te krijgen. Geen eenvoudige stap na tien jaar plant-based eten en twee Vegan & Raw-kookboeken. Vooral mentaal was het een moeilijke switch, maar ik kon niet anders dan mijn gezondheid op de eerste plaats te stellen.

Na enkele weken merkte ik al een groot verschil. Ik stond ’s morgens niet langer op met reuzehonger, na de maaltijd voelde ik me veel langer voldaan en ik had ook opvallend minder zin in zoete tussendoortjes.

Heb jij soms last van vermoeidheid, verteringsproblemen, hormonale disbalans, gewichtsschommelingen of een enorme drang naar zoet? Ik hoop dat ik je via deze weg kan helpen om antwoorden te vinden.

 

Nu ben ik benieuwd…

Waarover wil jij graag meer te weten komen?

De voordelen van keto en hoe gezonde vetten je kunnen helpen om je energie en vetverbranding een boost te geven?

Meer koolhydraatarme recepten en suikervrije desserts?

Meer informatie over keto, intermittent fasting en een typische dag op mijn bord?

Een lijst van de beste vetten en gezondste koolhydraten?

Ik wil je graag verder helpen dus laat hieronder zeker een berichtje na.

Veel liefs,
Julie

 

PS: mijn nieuwe ‘Start to Keto’ eBook is bijna klaar! Coming very soon :)

Ondertussen kan je al genieten van deze keto recepten.

 

Vegan Keto Ontbijt: Chiapudding met Bessen en Kokosmelk

Vegan Spaghetti Carbonara

Vegan Mini Pizza’s met Cashewkaas

Zomerse Groentecurry met Kokos

Groentebrochettes met Tempeh (serveer met een salade en avocado in plaats van quinoa)

Regenboogsalade met Groentenoedels en Pesto (vervang de rijstnoedels door extra courgettepasta)

Vegan Keto Bento Box

Reacties

Sandra

Ik kan niet wachten op je E-book Julie.. ook heel benieuwd naar het keto-eten, de receptjes, en hoe je een intermittent dagje eruit ziet. Dan wil ik zelf zo vlug mogelijk aan de slag. Ik ben al op goeie weg maar de trek naar zoet is er nog altijd :-).

Bedankt om je receptjes hier al aan te passen aan de ketostijl.

Grtjs

Sandra

Sandra schreef Antwoorden

Hey Sandra, bedankt voor je berichtje. Hopelijk zal het nieuwe eBook al heel wat vragen beantwoorden en je alvast op weg helpen :) Binnenkort meer nieuws! Veel liefs, Julie

schreef Antwoorden
Lien

Hi Julie,

Ik begrijp je zoektocht naar opnieuw verandering. Ik zit ook al een tijdje met gezondheidsproblemen zoals een aanhoudende hoofdpijn en extreme vermoeidheid. Meermaals mijn bloed laten controleren, maar dit was toch inorde. Zeker ijzer en B12 stonden hoog, ook al eet ik veganistisch. Ik ben zeker benieuwd naar meer koolhydraatarme recepten en suikervrije desserts. Als ook een lijst van de beste vetten en gezondste koolhydraten?

Benieuwd of dit enig effect kan hebben op mijn gezondheidsproblemen.

Groetjes, Lien.

Lien schreef Antwoorden

Hi Lien,

Bedankt voor je bericht. Ik hoop dat de keto keuken je ook mag helpen om een oplossing te vinden. Het nieuwe eBook zal alvast een heleboel eenvoudige recepten & ook meer informatie over de beste koolhydraten en vetten! Heel binnenkort meer nieuws :) Vele groetjes, Julie

schreef Antwoorden
Karine

Dag julie,

Dankzij jou 2 boeken ben ik wat beginnen experimenteren met vegan en ook af en toe raw food, ik heb ook twee van je e Brooks en sinds vorig jaar heb ik zelfs een droogoven ! Veel van je recepten zijn favoriet in mijn keuken. Je chocoladetruffels liggen altijd in grote reserve in mijn diepvries, zalig gewoon.

Maar ik heb de laatste maanden heel veel last van vermoeidheid, voor een deel te wijten aan mijn fibromyalgie. En hier en daar lees ik dat voeding een rol kan spelen in bij spierpijnen en oververmoeidheid. Ik eet al volledig glutenbrood en lactose vrij en let op het gebruik van geraffineerde suikers. Voeding is een gevoelige materie, ik ben ooit opgenomen met een eetstoornis. Eten van vetten schrikt mij dus af. Toch zou ik er heel graag wat meer over weten. Alle info is dus meer dan welkom. Lieve groetjes, karine

Karine schreef Antwoorden

Lieve Karine,

Ik begrijp dat het niet eenvoudig is om de juiste balans te vinden. Emoties verwerken en beter leren omgaan met stress hebben mij enorm geholpen. Kijk zeker eens naar de gratis YouTube video's van Abraham Hicks als ze je aanspreken. Ik luister er wekelijks naar! Ik ben recent ook begonnen met krachttraining wat me veel innerlijke rust geeft.

Eind deze week komt mijn nieuwe 'Start to Keto' eBook eraan dat hopelijk al heel veel van je vragen zal beantwoorden. Zo kan je stap voor stap wat meer gezonde vetten toevoegen, op je eigen tempo. Hopelijk mag het je ook helpen met vermoeidheid! Veel liefs, Julie

schreef Antwoorden
lieselotbronselaer@hotmail.com

Goed dat je gezondheid weer beter is!! Wat zijn de symptomen van hormonen die uit balans zijn? Ikzelf zou het toevoegen van dierlijke proteïnen niet zien zitten, maar dat is een persoonlijke keuze natuurlijk. Welke gebruik jij dan nu? En blijf je in de komend boek volledig vegan opties geven?? De recepten hierboven zijn in ieder geval allemaal toppertjes (zoals altijd) :)

Groetjes!!

lieselotbronselaer@hotmail.com schreef Antwoorden

Hey Lieselot, een groot deel van de recepten in het nieuwe boek zijn nog steeds volledig vegan. Waar dat niet het geval is, geef ik ook suggesties om het gerecht vegan te maken :) Hormonenbalans is bij mij vooral gelinkt aan cortisol (bijnieren) en vruchtbaarheid.

Later deze week komt het nieuwe 'Start to Keto' eBook er al aan waarin ik meer in detail treed over wat ik nu precies eet. Het overgrote deel van de recepten daarin is vegan met altijd suggesties om een gerecht aan te passen. Dat zal dus zeker toegankelijk zijn voor jou :)

Geniet van deze mooie lentedag!

Vele groetjes,

Julie

schreef Antwoorden

Reageer op dit bericht