Raw Food Chef & Instructor Training at Living Light Culinary Institute - Mexico

De huidige Mexicaanse keuken is een creatieve mengelmoes van eeuwenoude Azteekse tradities, klassieke Spaanse gerechten en hedendaagse Amerikaanse invloeden. Typische smaken en ingrediënten zijn maïs, tomaten, chilipepers, bonen, kip, ananas, koriander, cacao en vanille. Met dit lijstje in het achterhoofd nemen we een van de populairste Mexicaanse gerechten onder de loep voor een raw transformation: 'enchiladas con avocado salsa y arroz'.

Een traditionele enchilada is opgebouwd uit een tortilla (maïspannenkoek) met een vulling van vlees en kaas, geserveerd met rijst en gebakken bonen. Dit hartige gerecht kan uiteraard niet ontbreken in de rauwe wereld en wordt omgedoopt tot 'enchiladas de verdura con chili colorado'. 

De ‘rauwe’ tortilla is net als de originele versie gebaseerd op maïs. Na enkele uren in de dehydrator krijgt de wrap een vaste, maar soepele textuur. De klassieke vulling van groenten en kaas vervangen we door zoete maïs, zachte courgette, pittige rode paprika, krokante witte kool en meer lekkers. Bovenop de wrap komt een pikante maar zoete chilisaus en romige ‘avocado crème fraîche’.

Ernaast verschijnt een rijkelijke portie zachte wilde rijst, op smaak gebracht met tomaat, koriander, lente-ui en de nodige kruiding. De enchilada wordt verder vergezeld door een flinke schep avocado salsa met als verrassingselement: ananas. Probeer daar maar eens je vingers van af te houden!

Morgen steken we de grens over naar Noord-Amerika voor de rauwe versie van een 'All-American Meal'.

Comments

There are currently no comments on this post. Are you the first?

Respond to this message