Raw Food Chef & Instructor Training at Living Light Culinary Institute - Authentic Greece

Next stop tijdens deze culinaire wereldreis? GriekenlandTwee Griekse signature dishes worden in een ‘rauw’ kleedje gestoken: dolmades en Griekse salade met fetakaas. 

Als eerste aan de beurt zijn dolmades, zachte wijnbladeren gevuld met romige rijst en een frisse citroendressing. Dit is het ideale gerecht voor een ‘rauwe’ transformatie. De witte rijst wordt eenvoudig weg vervangen door courgette‘rijst’ – fijngehakte stukjes courgette – en gemengd met een handvol zoete krenten en een heerlijke dressing op basis van olijfolie, verse munt, oregano en citroen.

Raw Vegan Dolmades at Living Light Culinary Institute

Daarna volgt ook de traditionele Griekse salade met zwarte olijven en fetakaas. De olijven worden omgevormd tot een pittige tapenade met verse basilicum, look en walnoten. De fetakaas lijkt op het eerste gezicht een grotere uitdaging, maar ook dit ingrediënt heeft zijn eigen ‘rauwe’ vorm. De basis voor deze ‘rauwe’ feta is notenkaas. Voeg daar verschillende kruiden en secret ingredients aan toe en je krijgt een heerlijke fetakaas die dichtbij het origineel komt. Lekker in salades, maar ook heerlijk op crackers, pizza’s, lasagne en zelfs in wraps en rolls.

Na de bereiding van deze heerlijke salade krijgen we een voorsmaakje van food styling for photography. Onder het motto van “een foto zegt meer dan duizend woorden” worden verschillende gerechten aan een nauwkeurige inspectie onderworpen.

Raw Vegan Greek Salad with Black Olive Tapenade and Almond Cheese

Next stop on the raw food train: Mexico!

Comments

There are currently no comments on this post. Are you the first?

Respond to this message