Raw Food Road Trip - Stop 4: Los Angeles Part 2 - Santa Monica

Vlak naast Venice Beach ligt Santa Monica, een gezellig stadje binnen LA County dat bekend staat voor zijn hippe winkelstraat Third Street Promenade en zijn indrukwekkende pier met bijhorend pretpark.

Raw Food Road Trip - Stop 4: Los Angeles Part 2 - Santa Monica

De raw place to visit hier is “Planet Raw”, een gevestigde waarde in de raw food scene dankzij zijn originele kaart en excentrieke eigenaar Juliano. Het restaurant profileert zich als gourmet living cuisine en dat merk je aan de gerechten: hier is over nagedacht. Spijtig genoeg horen daar ook hogere prijzen bij, maar die betalen we graag voor een unieke ‘rauwe’ ervaring.

Raw Food Road Trip - Stop 4: Los Angeles Part 2 - Santa Monica

We beginnen de maaltijd met een ‘rauw’ aperitief. Simon kiest een herbal tonic genaamd “Vampire Slayer”, aka de “parasite killer”: look, cayenne, appelazijn, oregano, kruidnagel, Keltisch zeezout en limoen. Dit licht bruisende drankje smaakt verrassend zoet en pittig.

Ik kies voor de “Beauty Queen”, aka “radiant”: frambozen, kokosmelk, silica, “toco’s” (geen idee wat dit is), maca, jiaogulan (lijkt op komkommer), lijnzaadolie, “evening primrose oil” en ijs. Je merkt meteen dat dit geen alledaagse drankjes zijn. Een aanrader voor alle avontuurlijke foodies onder jullie.

Raw Food Road Trip - Raw Food Lunch in Santa Monica

Na het aperitief krijgen we ons voorgerecht “mini raw world” voorgeschoteld, een bord met vijf “signature” hapjes: een fris kokosnoot-koriandersoepje, krokante “cheesy” kalechips, gedroogde mango met een zoute frambozensaus, een zoete cracker met guacamole, tomaat, rode ui en zeezout en tot slot een blaadje witloof met een rijkelijke portie romige dipsaus. Dit smaakt naar meer.

Raw Food Road Trip - Raw Food Lunch in Santa Monica

Al snel volgt ook ons hoofdgerecht. Simon zet zijn tanden in de ‘rauwe’ lasagne: fijne courgetteblaadjes met smeuïge ‘cashewkaas’ en een zachte tomatensaus.

Ik kies voor de “cheesy kelp pasta”, omschreven als “warm angel hair pasta in a creamy nutcheese sauce”. Het resultaat overtreft mijn verwachtingen. De pasta - gemaakt van zeewier maar dat smaak je niet - is heerlijk romig en smaakt echt naar kaas! 

Raw Food Road Trip - Raw Food Lunch in Santa Monica

Beide gerechten worden geserveerd met verschillende side dishes: gemarineerde bloemkool en broccoli in een romige tahinisaus, fijne rode kool met een frisse dressing, gedroogde rode biet, komkommer, “mixed greens” met champignons en eetbare bloemen.

Hoewel onze buikjes al behoorlijk bol staan na al dit lekkers geven we ons toch nog over aan een stuk “best ever strawberry cheesecake”. In al ons enthousiasme vergeten we zelfs om een foto te nemen van dit verleidelijke dessert. De taart – een krokante notenkorst met een romige aardbeienvulling – wordt geserveerd met verse aardbeien en besprenkeld met lichtjes gezouten aardbeiencoulis en enkele druppels zoete cashewsaus. Om je vingers bij af te likken!

Comments

There are currently no comments on this post. Are you the first?

Respond to this message