Raw Food Road Trip - Stop 3: San Diego

Na onze eerste kennismaking met raw food in Amerika brengt onze tocht ons nu in San Diego, de tweede grootste stad van California vlakbij de Mexicaanse grens. Die nabijheid laat zich duidelijk voelen in de talrijke Spaanse straatnamen, Mexicaanse restaurants en Spaanstalige locals.

Ondanks het warme klimaat – 25 graden en volle zon in putje winter – is iedereen hier volop in de kerststemming. Op elke hoek van de straat weerklinken Christmas carols.

En wat is er nog typischer voor Amerikanen dan hun kerstobsessie? Fast food! Een raw food drive-in kon dus niet ontbreken. Evolution fast food lijkt op het eerste gezicht de zoveelste hamburgertent, maar schijn bedriegt: hier vind je geen vlees. Dit lunchadres, uitgebaat door een groep hippe jonge mannen, biedt veganistische en ‘rauwe’ alternatieven voor de typisch Amerikaanse fastfood.

Wat dacht je van deze lunch? Een flax berry blend smoothie, spicy taco’s en een heerlijk stuk chocoladetaart. En dat allemaal 100% rauw.

De smoothie – appelsap, bosbessen, aardbeien, frambozen en lijnzaadolie – is hemels romig.

Raw Vegan Berry Smoothie

De taco’s zijn heel inventief opgebouwd. Een korst van witte kool vervangt de typische Mexicaanse tortilla. De vulling bestaat uit een krokante rauwe notencrumble, ‘cashewkaas’, guacomole en tomatensalsa met bovenop nog een frisse salade.

Raw Vegan Chocolate Cake
 

Over de chocoladetaart kunnen we heel kort zijn: zero sugar, 100% taste. Het stuk is opgebouwd uit een crunchy notenkoek met een dikke laag romige chocolademousse.

Raw Chocolate heaven!

Comments

There are currently no comments on this post. Are you the first?

Respond to this message