What I Eat in a Day | 27 Low Carb + Keto Maaltijden en Tussendoortjes

Ben je op zoek naar eenvoudige low carb recepten en keto maaltijd ideeën voor meer energie, minder zin in zoet en een gezond gewicht voor jouw lichaamstype?

Ik krijg vaak de vraag hoe een typische dag op mijn bord eruit ziet dus ik wou je vandaag een idee geven met maar liefst 27 Low Carb & Keto Maaltijden en Tussendoortjes.

Weet wel dat zo’n ‘dag op mijn bord’ constant in evolutie is en dat we allemaal verschillend zijn. Geen enkel lichaam is hetzelfde dus durf te vertrouwen op je buikgevoel en wat je lichaam vraagt. In dit ‘Keto Made Easy’ eBookpakket (grotendeels andere recepten dan de boeken) kan je meer ontdekken over hoe je je energie & fat-burning power kan maximaliseren. Klik HIER voor meer info.

Als je eens zin hebt in een ‘treat meal’ (mijn favorieten zijn o.a. pizza, ijsjes en frietjes van zoete aardappel) geniet er dan met volle teugen van! Als je 80% van de tijd gezond en gebalanceerd eet, met verse natuurlijke ingrediënten, is je lichaam normaal perfect in staat om ook eens iets ‘anders’ te verteren. Je zal snel genoeg ‘aan den lijve’ voelen wat voor jou het beste werkt.

Low Carb Ontbijt

Ik wacht altijd met het ontbijt tot ik echt honger heb. Dat betekent dat ik soms pas om 11, 12 of 13u mijn eerste maaltijd neem, vooral als mijn maaltijd van de avond voordien heel uitgebreid was en ik ’s morgens gewoon nog geen honger heb. Je kan hier meer lezen over intermittent fasting en een recept voor Brain Fuel Koffie proberen.

Brain Fuel Koffie - Intermittent Fasting

Het grootste deel van de tijd begin ik de dag met een stevig ontbijt na mijn ochtendwandeling met mijn hondje Mr. George, ergens tussen 9u en 10u30. Ik let er wel op dat er 12u of langer tussen mijn laatste maaltijd en mijn ontbijt de volgende dag zit, dat helpt voor mij enorm met mijn vertering.

Dit zijn op dit moment drie van mijn favoriete zoete low carb ontbijtrecepten:

Vegan Keto Ontbijt Porridge

Vegan Keto Ontbijt Porridge uit mijn boek ‘Keto in 15 Minuten’, met hennepzaad, vanilleproteïnepoeder en MCT-olie om me urenlang zoet te houden. Een lekker koolhydraatarm en granenvrij alternatief voor havermoutpap. Ik serveer de porridge meestal warm, afgewerkt met bessen.

Chocolade Smoothie Bowl

Ik ben ook verzot op deze Chocolade Smoothie Bowl, met bevroren courgette en avocado voor een smeuïge ‘softijs’ textuur. Heerlijk verfrissend en romig, en het vegan chocolade-proteïnepoeder geeft het een lekker volle smaak. Het perfecte low carb ontbijt op warme zomerdagen als je houdt van ijsjes! Ik werk de chocoladesmoothie meestal af met bevroren frambozen, kokosschilfers en/of keto granola.

Vanille Chiapudding uit Keto in 15 Minuten

Nog een favoriet is deze Vanille Chiapudding. Je kan het op voorhand klaarmaken, met ongezoete amandelmelk en amandelpasta, of volle kokosmelk (bv. Amaizin in de biowinkel) als je ook zo’n kokos-fan bent. De chiapudding is heel romig en vullend, ook handig als tussendoortje. Je vindt verschillende recepten in mijn boek ‘Keto in 15 Minuten’ en dit ‘Keto Made Easy’ eBookpakket.

Low Carb Lunch

Af en toe neem ik weleens eitjes met avocado en groenten als ontbijt, maar meestal is dit mijn lunch als ik aan het werk ben in ons ALL GOOD atelier in Brugge omdat het zo’n snelle en eenvoudige low carb maaltijd is. Hier vind je drie varianten van Keto Avocado Toast. Ik serveer de toast meestal met granenvrije zadencrackers (ook een recept dat je in ‘Keto in 15 Minuten’ vindt) of onze ALL GOOD vegan kaascrackers met avocado, twee of drie zachtgekookte eitjes en een grote salade en/of verse groentesoep. Als ik heel grote honger hebt, voeg ik wat omega-3-rijke vis toe zoals biologische gerookte wilde zalm, heilbot, makreel of haring.

Keto Avocado Toast

Op dagen dat ik sport (bijvoorbeeld een at-home workout ’s morgens of 30 minuten yoga) is mijn lunch vaak een combinatie van sardientjes (op olijfolie, wildvangst uit blik) of makreel met gekookte rode biet (of andere knolgroenten zoals wortel, knolselder...), salade (tomaat, sla, komkommer, verse kruiden…) en een eenvoudige dressing van appelciderazijn, extra vierge olijfolie, zeezout en zwarte peper.

De trage koolhydraten uit de rode biet (of andere knolgroenten zoals wortel, pastinaak…) helpen me om sneller te recupereren en mijn energie op peil te houden (hoewel ik soms ook wel eens een namiddagdipje heb afhankelijk van hoeveel ik de nacht ervoor sliep of hoe mijn vertering loopt. Maak je dus geen zorgen als je eens wat minder energie hebt, ons natuurlijke bioritme volgt een opgaande en ook neergaande curve doorheen de dag).

Salade van Rode Biet met Makreel

Een andere lunchfavoriet is een groot bord gegrilde groenten met pesto en eiwitten naar keuze: gevogelte (kip, kalkoen… bio scharrel), wildgevangen vis, tofu, tempeh, ei…

Gegrilde Groenten met Pesto

Of nu boerenkool weer in seizoen is: deze Boerenkoolsalade met Kurkuma-tahindressing + een portie eiwitten erbij is een heerlijke lunch die je gemakkelijk voor verschillende dagen kan klaarmaken. Ik weet dat salades saai of ‘te gezond’ kunnen klinken maar geloof me, deze zit echt boordevol smaak en is heel vullend!

Boerenkoolsalade met Tahindressing

Ik ben ook verzot op verse groentesoep uit mijn Philips soup maker, zo romig! Ik eet bijna elke dag soep, soms zelfs twee keer per dag. Soepverslaving, bestaat dat? :) Een van mijn favoriete recepten van dit moment is een combinatie van broccoli, courgette, selder en groentebouillon/zeezout (op het einde gemixt met extra vierge olijfolie). Ik voeg er ook graag groenterestjes of minder voor hand liggende groenten aan toe zoals het loof van wortel of rode biet. Een leuk granenvrij alternatief voor brood bij soep is het bloemkool of broccoli flat bread uit ‘Het Keto Plan’.

Broccolisoep uit Go Keto

Oh en niet te vergeten: na mijn lunch neem ik bijna altijd een of twee (of drie) stukjes donkere chocolade als dessert (93% cacao of meer). Soms met wat keto granola, notenpasta, kokosschilfers of vegan kokosyoghurt. Het recept voor mijn favoriete fat-burner chocoladereep vind je in dit Keto Made Easy eBookpakket.

Keto Fat-Burner Chocoladereep

Low Carb TUSSENDOORTJES

Enkele favoriete low carb tussendoortjes voor het avondmaal:

  • Bloemkool flat bread met avocado (recept uit ‘Het Keto Plan’)
  • Rauwe wortel en/of selder met tahin (geroosterde sesampasta) en/of gomasio (sesamzaad met zeezout, uit de biowinkel)
  • Rauwe groenten met een handvol ALL GOOD rozemarijncrackers of vegan ‘kaas’ crackers
  • Licht geroosterde noten met zeezout of andere kruiden (pecannoten, amandelen, macadamia’s…), zoals de Paprikanootjes uit Keto in 15 Minuten
  • Als ik wat extra koolhydraten wil voor snelle energie neem ik bv. een groot handvol verse (of bevroren) bessen of wat appel met amandelpasta

Paprikanootjes uit Keto in 15 Minuten

Berries

Keto Crackers en Dipgroenten

Low Carb Dinner

De keuze van mijn avondmaal hangt meestal af van mijn lunch. Ik zorg graag voor afwisseling en probeer zoveel mogelijk te variëren met groenten van het seizoen en eiwitten. Enkele ideeën:

Groentebrochettes met tempeh of tofu (of gevogelte/vis) + een salade en een lekkere dressing (als je een koolhydraatboost wil, kan je de spiesjes ook serveren met quinoa).

Groentebrochettes

Asperges op zijn Vlaams met gebakken oesterzwammen, eenvoudig en vullend.

Asperges op zijn Vlaams met Oesterzwammen

Gevulde groenten met gehakt (kip, vegan…), een recept uit mijn boek Keto in 15 Minuten.

Gevulde Groenten met Gehakt uit Keto in 15 Minuten

Shakshuka met pesto en seizoensgroenten. Een maaltijd die je in luttele minuten op tafel tovert. Heerlijk met zadencrackers (zie hierboven) erbij!

Shakshuka met Pesto - Go Keto

Snelle kokoscurry. Kleurrijke groenten in een romige kokoscurrysaus, what’s not to love ;-) Serveer met eiwitten naar keuze of als eenvoudig groentegerecht.

Snelle Kokoscurry

Nog zo’n snelle comfort food maaltijd: Gebakken Bloemkoolrijst. Heerlijk met roerei of gerookte tofu. Herinnert me aan mijn kindertijd toen ik steevast ‘nasi goreng’ koos bij de Chinees :)

Gebakken Bloemkoolrijst

’s Avonds eet ik ook vaak gewoon gegrilde/(oven)gebakken groenten met goede olijfolie en eiwitten naar keuze (zie hierboven).

Low Carb Dessert

Heb ik al gezegd dat ik gek ben op donkere chocolade?

Dit zijn enkele suikervrije chocoladedesserts die je thuis ook eens kan proberen.

Vegan Keto Chocoladepudding uit ‘Keto in 15 Minuten

Vegan Keto Chocoladepudding

Mini Bounty Chocoladerepen uit ‘Het Keto Plan

Keto Chocolade Bounty Snoeprepen

Chocoladeballetjes met Amandelpasta uit ‘Het Keto Plan

Chocoladeballetjes met Amandelpasta

Ik geloof niet in diëten dus als ik ’s avonds zin heb in een klein dessertje dan gun ik het mezelf ook. Alles in balans ;-)

Twee andere favoriete tussendoortjes om mijn avondmaal af te ronden zijn enkele lepels vegan kokosyoghurt of suikervrij vegan ijs.

Als mijn avondmaal heel licht is, neem ik soms ook een notenkoekje zoals een van deze Vegan Keto Koekjes met Pindakaas (ik maak ze meestal met amandelpasta of hazelnootpasta in plaats van pinda).

Pindakaaskoekje met Chocolade

Ik hoop dat je een beter idee hebt van hoe een typische dag op mijn bord er op dit moment uitziet, en dat je veel inspiratie hebt opgedaan om thuis ook eens enkele lekkere low carb recepten uit te testen. :)

Weet dat ik ook weleens geniet van een heerlijke korst versgebakken zuurdesembrood of een stuk pizza als ik uit eten ga. Wees niet te streng voor jezelf!

Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete snelle maaltijden zijn dus laat hieronder zeker een berichtje na.

Wil je graag meer van dit soort tips en inspiratie op de blog, of zelfs een ‘What I Eat in a Day’ video? Laat het me weten in de comments.

Tot gauw!

Veel liefs,
Julie

Gerelateerde producten

Reacties

Sylvia

Beste Julie, waar kan ik de 27 gratis recepten vinden waar je oa in de titel van de mail naar verwijst?

Of begrijp ik het niet goed ik kom namelijk alleen in de webshop terecht.

Ik heb alle boeken maar als er nog 27 recepten beschikbaar zijn die hier niet instaan ben ik daar erg benieuwd naar!

Groetjes, Sylvia

Sylvia schreef Antwoorden
Julie Van den Kerchove
Dag Sylvia, de 27 low carb maaltijd-ideeën vind je in de blogpost met regelmatig een doorkliklink naar de blog en af & toe inspiratie uit de boeken! Vele groetjes, Julie
Julie Van den Kerchove schreef Antwoorden

Reageer op dit bericht